26.1.2018

Ulkonäkö voi todellakin pettää (DDLC spoilers?)

HUOM! Jos olet jo ajatellut kokeilevasi Doki Doki Literature Clubia 

ÄLÄ
LUE
TÄTÄ
POSTAUSTA!!

DDLC on parasta pelata aivan tietämättömänä, eli älä spoilaa itseäsi jos oikeesti haluat pelata sen. Muista kuitenkin, että peli ei välttämättä sovi kaikkein herkimmille, eikä varsinkaan masennusta/ahdistusta jne kärsiville. Pelaa omalla vastuulla!





Kuvahaun tulos haulle doki doki literature club


Tiedän tiedän. "hUOH onks tää joku animewaifusimulaattoripeli, ei kai kukaan oikeesti pelaa noita jne jne".  Jotain sen suuntaista mäkin ajattelin, kun eka näin juttuja tästä pelistä. Ihmettelin ihan hirveesti, et miks jengi on menny sekasin tästä, eihän tää näytä yhtään sen ihmeellisemmältä, ku mitkään muutkaan saman tyyliset pelit. Voi, kuinka väärässä olinkaan.


"Tämä peli ei sovi lapsille, tai herkästi häiriintyville henkilöille."
"Tämän pelin pelaaminen ei välttämättä ole turvallista henkilöille, jotka kärsivät ahdistuksesta tai masennuksesta."
"Pelaamalla Doki Doki Literature Clubia, myönnät olevasi yli 13-vuotias, ja annat suostumuksesi häiritsevälle sisällölle, jota tulet pelissä näkemään."

Nämä tekstinpätkät pamahtaa ruutuun, kun ekan kerran avaat pelin. Itse olin tässä vaiheessa tyhmänä mennyt lukemaan juttuja pelistä, eli en yllättynyt tästä, mutta voin vaan kuvitella niiden reaktiota, jotka ei tiedä pelistä vielä mitään. "Eihän dating simulaatio voi olla pelottava? Pffth 'I agree'."

Kyllä muuten voi. Noi varotukset ei ole turhia.

Pelin alussa ei tapahdu oikeastaan mitään kummallista. Se vaikuttaa ihan tavalliselta dating simulaatiolta (eli tarinallinen peli, jossa sinun on tehtävä valintoja, joiden perusteella saat jonkun pelin hahmoista ihastumaan omaan hahmoosi). Pelattavanasi on lukioikäinen poika, joka liittyy hieman vastentahtoisesti koulussaan pidettävään kirjallisuuskerhoon, jossa on ennestään neljä jäsentä, kaikki tyttöjä. Yhtäkkiä kirjallisuusklubi onkin maailman paras paikka, kun siellä saa hengata söpöjen tyttöjen kanssa, heh heh! :D Täytyy myöntää, että pariin otteeseen tuli kyllä kunnon cringe fiilikset tän pojan takia... 

Aiheeseen liittyvä kuva

Hetken tutustumisen jälkeen puheeksi tulee runojen kirjoittaminen, ja kerhon johtaja Monika ehdottaa, että kaikki kirjoittavat seuraavaksi päiväksi runon muiden luettavaksi. Tämä runojen kirjoittaminen onkin sitten yksi suurin tekijä siinä, kenet tytöistä tulet hurmaamaan pelin aikana (sehän tässä pelissä on ideana, vai mitä!). Runoja kirjoitetaan valitsemalla yhdeltä sivulta aina yksi sana, jonka luulet kiinnostavan haluamaasi tyttöä. Valittuasi sanan, yksi tytöistä vasemmassa alakulmassa pompahtaa ylös ja silloin tiedät, oletko valinnut oikein.

Kuulostaa ihan törkeen mielenkiintoiselta, tiedän. Mut luottakaa muhun, tää kaikki oli sen arvosta.

Kenen sanoja valitsetkaan eniten, vaikuttaa sitten siihen, kuinka peli jatkuu ja keneen saat tutustua seuraavana päivänä paremmin. Se vaikuttaa myös siihen, kuinka jokainen tytöistä reagoi lukiessaan kirjoittamasi runon. Jokainen kommentoi vuorollaan runoasi, ja täytyy myöntää että tästä pelistä saa oikeasti tosi hyödyllisiä kirjoitusvinkkejä! :D Tätä samaa menoa jatkuu pelissä muutaman päivän ajan;  kirjoitat runon, hengaat jonkun tytön kanssa seuraavana päivänä (voit jatkaa joko koko ajan saman tytön kanssa, tai vaihdella, saaden tutustuttua kaikkiin lähes yhtä paljon) ja esittelette runoja toisillenne. Jee.

Peliä tulee helposti pelattua se kolme tuntia, ennen kuin se tekee yhtäkkiä täyskäännöksen ja lähestulkoon läpsäisee pelaajaa kasvoille. Tapahtuu erittäin inhottava juonenkäänne, joka muuttaa koko pelin tunnelman aivan päälaelleen. Tämän käänteen jälkeen ruutu menee mustaksi, näyttäen vain valkoisen tekstin, END. Tässä vaiheessa voi helposti hermostua ja ajatella, että EIHÄN TÄÄ PELI NYT NÄIN VOI LOPPUA?! Ja ei, eihän se lopukaan. Se on vasta alkamassa.


Kuvahaun tulos haulle doki doki glitch

Tuon nimeltämainitsemattoman juonenkäänteen jälkeen peli alkaa näin kaunistelematta sanottuna vittuilemaan pelaajalle oikein kunnolla. Kun aloitat "uuden" pelin, peli muuttuu tavallaan "rikkinäiseksi" ja tosi glitchailevaksi, ja siinä alkaa tapahtua aivan hämäriä juttuja. Tässä vaiheessa pitää myös alkaa pitämään katse pelin tiedostokansiossa, sillä sinne alkaa ilmestyä teksti- ja kuvatiedostoja, jotka tukee tarinaa. Mä rakastan kun pelit tekee tällaista, se on jotenkin tosi creepyä, mutta samalla coolia :D

En haluais millään spoilata, että mitä pelissä varsinaisesti tapahtuu, koska se oli ihan parasta kokea itse, vaikka olinkin melkein koko ajan paniikissa :D Jotenkin mun pitäisi kuitenkin saada tää myytyä teille, koska tää oli oikeasti vaikuttavin pelikokemus mulle varmaan vuosiin.

DDLC on sulle aivan mahtava peli, jos...


  • Kauhupelit on se sun juttu
  • Tykkäät animepeleistä / Vaikka et tykkäiskään, niin älä anna vain sen estää sua pelaamasta tätä!
  • Rakastat plot twistejä.
  • Tykkäät siitä, kun peleissä on myös syvällisempiäkin aiheita, jotka saa sut ajattelemaan niitä vielä kauan pelin jälkeenkin
  • Tykkäät kauhupeleistä, jotka ei painotu vaan jumpscareihin.
  • Tarina on sulle tärkeämpää peleissä, kuin se pelattavuus (koska tää on siis visual novel, eli lähinnä klikkailua ja lukemista)
  • Oot vaan utelias :D


Vaikka dating simulaatiot ois susta hirveintä kuraa ikinä, niin uskon että silti tää peli ei tuottais samanlaista pettymystä! Pelin tekijä on itsekin tainnu jossain mainita, että se lähinnä tekee pilaa "waifu"-peleistä. (Toivottavasti kukaan ei nyt tosta loukkaannu, jos pelaat dating simulaatioita niin anna mennä! Niillä nyt ei vaan valitettavasti ole mikään maailman paras maine, ainakin näin oon ymmärtänyt.)

Ja tärkein pointtihan on tietenkin se, että peli ei maksa mitään, sen voi ladata Steamista ilmaiseksi!

Ja jos et ite jaksa pelata, niin mulla on lähiaikoina tulossa mun läpipeluu tästä Youtubeen ;) Tämän läpipeluun tein englanniksi, ihan vaan kokeilun vuoksi. Ei tullut takelleltua ihan niin paljon kuin Sally Facen kanssa :D


Toivottavasti tää sai edes jonkun uteliaisuuden heräämään! Ootteko te pelanneet DDLC:tä? Mikä peli on vaikuttanut suhun todella paljon? Onko teillä ehdottaa jotain vastaavaa peliä mulle? :)

-Marianne-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti