3.12.2017

LUUKKU 3: TOP 5 Joululeffat

Pakko myöntää, etten ite oo mikään jouluelokuvien ystävä. Lapsena niitä tuli katottua kyllä paljon, mutta nykyään en oikeastaan katso paljoakaan niitä. Muutamia lemppareita kuitenkin löytyy ja ajattelin nyt listata ne ja lisäksi pari Sarin lempparia myös :)


1. Nightmare before Christmas

Kuvahaun tulos haulle nightmare before christmas
(c)

Tim Burton on yksi mun suosikki elokuvaohjaajista, ja vaikka oonkin nähnyt tän elokuvan vasta kerran, niin se kuuluu silti lemppareihini. Johtuu ehkä osittain siitä, että tykkään halloweenista niin paljon :D Musta on myös vaan jotenkin hullua, miten näin nätti elokuva voidaan saada aikaan nukeilla. Vaatii ihan hitosti aikaa ja vaivaa ja en voi muuta kun arvostaa! Juonta en ala spoilaamaan (oikeastaan mistään listan elokuvista), että jos joku ei ole vielä tätä nähnyt, niin suosittelen ehdottomasti katsomaan! Meilläkin on suunnitelmissa katsoa se tässä piakkoin uusiksi!

Aiheeseen liittyvä kuva
(c)

2. A Christmas Carol (joulutarina/-kertomus suomeksi?)

Kyllä, rekeä vetää lentävä hai. Tervetuloa Doctor Who:n maailmaan :D (c) 


Tästä tarinasta on tehty aivan tajuttoman monta versiota (siis oikeesti, törkeen paljon. Tässä lista!). Mun lempiversio on kuitenkin ehdottomasti Doctor Who:n jouluspesiaalijakso vuodelta 2010 (eli teknisesti ei elokuva, mutta haittaako tuo :D). Siinä on tosi erilainen juoni, kuin alkuperäisessä tarinassa, mutta aivan yhtä koskettava. Ehkä jopa koskettavampi, ainakin mun mielestä. 

Aiheeseen liittyvä kuva
(c)

Jos oikein muistan, niin jakson pystyy katsomaan ihan hyvin, vaikkei sarjaa olisi seurannutkaan. Jakson tapahtumat ovat melko erillään sarjan muusta juonesta. Että jos kiinnostaa, niin kurkatkaapa ihmeessä! :) Doctor Who:n joulujaksot on muutenkin yleensä loistavia, että suosittelen katsomaan (vaikka koko sarjan, on meinaan huikeeta settiä varsinkin ekat kaudet ;D)

Kuvahaun tulos haulle christmas carol doctor who gif
(c)

3. Isäni on Turbomies/Jingle All The Way

Kuvahaun tulos haulle jingle all the way

Tää on yksi Sarin suosikeista, ite en oo sitä vielä nähnyt. Vaikka elokuva onkin vanha ja ehkä vähän klisee, niin se on hauska. Onko mitään siistimpää, kuin se että isästäs tulee sen ajan kuumin supersankari? Ei tosiaan. Tämäkin leffa on meidän tämän joulun leffalistalla :D

Kuvahaun tulos haulle jingle all the way gif

4. Petteri Punakuono


Petteri Punakuonosta meillä on pieni väittely, kun niitä elokuvia on ainakin kaksi. On tuo kuvassa oleva piirretty, jota Sari on kattonu, ja sitten on sellanen tosi kämäsen näkönen nukkeanimaatio, jota mä oon kattonu pienenä :D Tota piirrettyä me katottiinkin vissiin viime viikolla youtubesta, pitäisi vielä kattoa se loppuun. Mutta tosiaan, tää on klassikko, joka todellaki ansaitsee paikkansa listassa!

Kattokaa ny, mikä tää on :D Haluisin kattoo vaa nostalgian vuoks uusiks! (c)

5. Joulupukki ja noitarumpu

Kuvahaun tulos haulle joulupukki ja noitarumpu

Tää on Sarin lempijouluelokuva. Mä itseasiassa vähän pelkäsin tätä pienempänä, mut katottiin se viime jouluna ja pääsin eroon mun "traumasta" onneks :D Elokuvassa on hyvät musat, hyvä juoni, siinä on shamaani, taikuutta, tanssivia poroja, ja toinen toistaan sairaampia tonttuja. Nämä ovat Sarin syyt sille, miksi elokuva kuuluu hänen lemppareihin :D Ja itekin voin sanoa että se Joulupukin reessä - biisi on aivan hervottoman kova jytä!

Kuvahaun tulos haulle joulupukki ja noitarumpu gif


Mitkä jouluelokuvat kuuluu sun suosikkeihin? :)

2 kommenttia:

  1. Tästä listasta Joulupukki ja noitarumpu, sekä sen lisäks Joulutarina on ihan yks lemppari, ja sitten tietenkin kaikki jouluiset animaatiot. :)

    VastaaPoista