15.10.2017

6/5 Netflix-sarjat

Kuvahaun tulos haulle netflix

Moikka! Näin syksyisin tulee katseltua paljon Netflixiä,  kun säät kylmenevät ja sateet alkavat-

...okei, ketä mä yritän huijata. Ihan sama mikä sää ulkona on, niin Netflixiä tulee katseltua lähes joka päivä :D Netflix on niin kätevä, ettei enää tuu hirveesti edes katsottua sarjoja tv:stä. Vielä kun saatais kaikki Netflixin sisältö globaaliks, ettei tarvis aina odotella, että milloinkas tää ja tää sarja tulee Suomen Netflixiin...

Anyway, ajattelin nyt esitellä muutamia Netflixistä löytyviä sarjoja, jotka kuuluu mun ja Sarin lemppareihin :)


(c)
Ensimmäisenä vuorossa olis Lemony Snicketin Surkeiden Sattumusten Sarja, joka perustuu samannimiseen kirjasarjaan. Ite rakastin kyseistä kirjasarjaa nuorempana (ja vieläkin, vaikka ne onkin periaatteessa lasten kirjoja), koska ne on kirjoitettu hauskalla tavalla ja hahmot on rakastettavia. 

Vuonna 2004 sarjasta tehtiin elokuva, mutta jostain syystä jatko-osaa ei koskaan tehty, vaikka kirjoja on 13 ja elokuvassa käytiin läpi vain kolme niistä. Mä itse rakastan tätä elokuvaa yli kaiken, se kuuluu mun top 10 lemppareihin. Mua on kuitenkin vuosikaudet kalvanu se, ettei jatko-osaa koskaan tullu, ja juoni jäi AIVAN kesken. Sen takia, kun joskus 2015 ekan kerran kuulin, että Netflix on tekemässä uutta versiota tällä kertaa tv-sarjana, mä kirjaimellisesti huusin onnesta.

Kuvahaun tulos haulle a series of unfortunate events netflix
(c)
Ainoa, mikä mua uudessa sarjassa aluks jännitti, oli näyttelijät. Olin niin tottunu elokuvan näyttelijöihin, että aina ku luen kirjoja, nään niiden kasvot mun mielessä. Mutta ai että mä olin iloinen, kun uudet näyttelijät oli valittu ja varsinkin sit kun päästiin vihdoin katsomaan tammikuussa ensimmäistä tuotantokautta. Jokainen näyttelijä oli valittu täydellisesti, ja varsinki Baudelairen lasten näyttelijät oli ehkä jopa parempia ainaki iän perusteella. Elokuvan näyttelijät oli ehkä vähän liian vanhoja rooleihinsa ja sen huomas, vaikkei se mua silloin häirinnytkään.

Surkeiden Sattumusten Sarjan juoni lyhyesti


Violet, Klaus ja Sunny Baudelaire saavat eräänä kamalana päivänä kuulla, että heidän vanhemmat on kuolleet tulipalossa, joka poltti poroksi koko heidän kotinsa. Lapset joutuvat sen jälkeen inhottavan amatöörinäyttelijä kreivi Olafin huollettaviksi, koska tämä on kuulemma heidän "lähin" sukulaisensa, vaikka lapset eivät ole koskaan kuulleetkaan hänestä. Kreivi Olafia ei kiinnosta vanhemmuus, vaan hän havittelee vain Baudelairien valtavaa omaisuutta, jonka Violetin vanhimpana sisaruksena on määrä saada sitten, kun hän täyttää 18 vuotta. 

Koko sarjan perusjuoni on siis sitä, että lapset joutuvat vaihtamaan huoltajaa ja asuinpaikkaa kirjasta/jaksosta toiseen kun samalla kreivi Olaf yrittää kaikin, siis todellakin KAIKIN keinoin keplotella omaisuuden itsellensä. Näyttelijänä hän osaa tehdä itsellensä valeasuja ja näin huijaakin aina lähes kaikkia, paitsi Baudelairen lapsia. He näkevät aina valeasujen läpi, mutta kukaan ei koskaan usko heitä, ennen kuin on melkein liian myöhäistä. 

(c)

Sen enempää spoilaamatta haluun vaan sanoa, että tää sarja ei pettänyt missään vaiheessa ja en malta odottaa seuraavaa tuotantokautta! Vaikka et olisikaan lukenu kirjoja, niin kannattaa katsoa, sarja on synkistä aiheistaan huolimatta hauska ja kekseliäs ja osasi tietyissä kohdissa yllättää jopa kirjatkin lukeneen henkilön aivan totaalisesti :D 

Kuvahaun tulos haulle vghs
(c)
Video Game High School on viimeisin meidän katsoma sarja, johon ihastuttiin melkein heti ekojen jaksojen jälkeen. Netflixin esikatseluissa se näyttää tosi kämäseltä ja kornilta, mutta se on silti ollut meidän listalla jo pitkään ja pari kuukautta sitten päätettiin vihdoin kokeilla sitä. Ja kyllä muuten kannatti.

Video Game High School (tai lyhyemmin VGHS) on hauska, hellyttävä ja ehkä tosiaan ihan pikkuisen korni komediasarja, jossa on aivan ihania hahmoja ja kutkuttavia juonenkäänteitä. Sarjassa on paljon hauskoja referenssejä eri videopeleihin (yllätys yllätys) ja siksi sopiikin erityisesti videopelifaneille. Sarjassa itse pelaaminen on kuvattu erityisen hauskasti, hahmot on laitettu tavallaan itse pelihahmoiksi. Kun pelataan FPS-pelejä (first person shooter, eli ammuskelupelit) niin sarjan hahmot juoksentelevat aseet kädessä ammuskellen toisiaan (verta ei tietenkään roisku, vaan ammutut muuttuvat vaan pikselimössöksi ja katoavat :D) ja autopelejä pelatessa hahmot oikeasti ajavat niillä autoilla. Omasta mielestä tämä oli hauska idea ja toi mielekkyyttä sarjaan. Teki itsekin mieli alkaa pelaamaan FPS-pelejä, vaikka tiedän että oon niissä aivan surkea :D


Aiheeseen liittyvä kuva
(c)
VGHS:n juoni lyhyesti

Brian D rakastaa videopelejä, erityisesti FPS-pelejä. Eräänä päivänä pelatessaan onlinessa hän onnistuu puolivahingossa voittamaan maailman parhaan FPS-pelaajan nimeltään The Law, ja tämän ansiosta hänestä tulee kuuluisa ja hänet hyväksytään maailmankuuluun videopelilukioon. Hän on aluksi innoissaan, mutta pian huomaa, ettei kaikki VGHS:ssä olekaan hauskaa. Hän joutuu perus lukiodraaman lisäksi sietämään The Lawia, joka ei ole iloinen hävittyään Brianille ja yrittää sabotoida hänen koulunkäyntiään monin keinoin. Brian saa kuitenkin myös ystäviä ja alkaa lopulta viihtyä tässä sekopäisessä koulussa.

(c)
Me tykästyttiin molemmat tähän sarjaan, ja ihan harmittaa että siitä tehtiin vain kolme tuotantokautta. (Viimeinen tuotantokausi oli kyllä vähän erilainen, eikä ehkä ihan yhtä hyvä, joten se lievensi harmitusta hiukan.) Hahmot, varsinkin päähenkilö Brian oli ihania ja persoonallisia ja oli hauska bongata mitä videopeliä milloinkin referoitiin (peleillä oli aina vähän muokatut nimet, esim Pokémon oli Pokermon). Sarjaa katsellessa tuli hirvee tahto päästä itsekin tähän kouluun, jossa ei muuta tehdä kuin pelataan videopelejä ja kilpaillaan. Ehkä vielä joskus tällaisiakin löytyy? :D

Suosittelen sarjaa kaikille komedian ystäville, jotka haluaa katsella kevyttä hömppää hyvien hahmojen kera :)


Kuvahaun tulos haulle degrassi next class
(c)
Sit olis vielä viimeisenä vuorossa Degrassi: Next Class. Tätä ollaan seurattu jo jonkin aikaa ja tää on siitä kiva sarja että tuotantokausia tulee tosi nopeesti, kaks per vuosi :D  Saatiin itseasiassa vasta vähän aikaa sitten tietää, että tää onkin vain osa Degrassi-franchisea, johon kuuluu tällä hetkellä viisi pääsarjaa: The Kids of Degrassi StreetDegrassi Junior HighDegrassi HighDegrassi: The Next Generation and Degrassi: Next Class. Meiltä on siis toistaiseksi katsomatta neljätoista edellistä tuotantokautta :D 

Degrassi: Next Class on kuitenkin ainoa, joka tällä hetkellä löytyy Netflixistä ja siihen on helppo päästä mukaan, vaikkei olisikaan edellisiä nähnyt, sillä se toimii hyvin omana sarjanaan.

Aiheeseen liittyvä kuva
(c)
Degrassi: Next Class juoni lyhyesti

Sarjassa seurataan Degrassi-lukion oppilaiden elämää ja opiskelua. Sarjassa ei ole yhtä päähenkilöä, vaan kaikki hahmot saavat yhtä paljon ruutuaikaa. Sarjassa käsitellään paljon ajankohtaisia tabu-aiheita, kuten esimerkiksi mielenterveysongelmat, huumeet, seksi, teiniraskaus, itsetuhoisuus, kiusaaminen, abortti, rasismi, homoseksuaalisuus ja homofobia. Viimeisimmän tuotantokauden omasta mielestäni hyvä lisäys oli sukupuoli-identiteetti- aihe, josta sen enempää en aio spoilata.

(c)
     
(c)

(c)
Tykkään Degrassista just sen takia, että siinä ei hyssytellä asioita, vaan isketään suoraan ajankohtaisiin ongelmiin ja puhutaan suu puhtaaksi. Sarjassa käsitellään todellisia asioita kaunistelematta niitä ja vaikka se on välillä suorastaan ahdistavaa, niin se pistää katsojat ajattelemaan asioita kunnolla. Sarjassa ei näytetä myöskään vain yhtä mielipidettä, vaan monia eri näkökulmia asioihin. Sarjassa on monenlaisia hahmoja, ja siksi mielipiteetkin vaihtelevat. 

Ei Degrassi kuitenkaan pelkkää teiniangstia ole, sarjassa on paljon komiikkaa ja herttaisuutta ja suurin osa hahmoista on kivoja ja rakastettavia. Jotkut taas ovat sanoinkuvaamattoman ärsyttäviä, mikä tekee tästä sarjasta aidomman ja paremman. Hahmon ei tarvitse olla pidettävä ollakseen hyvä, myös niitä ärsyttäviä ja kamalia hahmoja tarvitaan.

﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏﹏

Huhhuh, oliskohan siinä tarpeeks höpöttelyä tähän postaukseen :D Suosittelen vilkaisemaan näitä sarjoja, jos et oo vielä katsonu näitä, koska on muuten hyviä kaikki! Kommentoikaa jos tekin ootte kattonu/tykänny näistä sarjoista, tai jos teillä on vaikka sarjaehdotuksia meille :) 

-Marianne-

2 kommenttia:

  1. Kiitti näistä vinkeistä! Ite oon kans tykännyt Surkeiden sattumusten sarja -elokuvasta paljon, joten täytyypä tsekata myös tuo sarja :-) Myös usein kaikki teinisarjat kolahtaa, joten tota viimeistäkin voisi kokeilla! :-D

    pawenblogi.blogspot.fi

    VastaaPoista